Onderzoek naar jeugd- en opvoedhulp - Integraal Ambulant Team (IAT)
15774
post-template-default,single,single-post,postid-15774,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,vss_responsive_adv,qode-theme-ver-9.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

27 Sep Onderzoek naar jeugd- en opvoedhulp

“Jongeren moeten gezond en veerkrachtig kunnen opgroeien in een veilige omgeving. Als opgroeien of opvoeden (even) niet goed gaat, kunnen jongeren en hun ouders of opvoeders jeugd- en opvoedhulp krijgen. Voor vrijwel elke hulpvraag en situatie hebben organisaties voor jeugd- en opvoedhulp een passend aanbod. Het is heel belangrijk dat dit aanbod van hoge kwaliteit is, zodat iedere jongere passende en goede hulp kan krijgen.

Jeugdformaat doet mee aan een wetenschappelijk onderzoek dat de jeugd- en opvoedhulp bestudeert. Welke jongeren krijgen welke hulp? Hoe ontwikkelen deze jongeren zich tijdens de hulp? Welke rol spelen ouders of opvoeders en andere belangrijke volwassenen in deze ontwikkeling? Met antwoorden op deze vragen kunnen in de toekomst duizenden jongeren en hun ouders of verzorgers goed geholpen worden. Als we beter weten welke hulp goed werkt en voor wie, kunnen we toekomstige jongeren in de jeugd- en opvoedhulp beter helpen om gezond en veerkrachtig op te groeien.

Samenwerking

Dit onderzoek is een samenwerking tussen de Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam en Stichting JIM. Het onderzoek wordt gefinancierd door Stichting JIM, Enver, Jeugdformaat, Juzt, Spirit Jeugdhulp en Stichting Het Vergeten Kind.”