'Met je eigen wortels groei je het mooist' - Integraal Ambulant Team (IAT)
15784
post-template-default,single,single-post,postid-15784,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,vss_responsive_adv,qode-theme-ver-9.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

09 Oct ‘Met je eigen wortels groei je het mooist’

In Nederland leven ruim 118.000 kinderen in een onveilige gezinssituatie. Zij worden onder meer blootgesteld aan huiselijk geweld of ernstige verwaarlozing. De gevolgen voor de persoonlijke ontwikkeling van deze kinderen zijn vaak desastreus, en hun ontwikkelingsachterstand kan bij daaropvolgende generaties vergelijkbare problemen geven.

Interview met Mariska van Esveld

Mariska van Esveld is manager van het Integraal Ambulant Team en legt in een interview van dagblad Trouw uit hoe de negatieve spiraal kan worden doorbroken. Mariska vertelt over veelvoorkomende oorzaken van onveilige gezinssituaties. Welke gevolgen deze problematiek hebben voor een kind. Hoe ‘multiprobleem gezinnen’ meestal ondersteund worden en hoe het Integraal Ambulant Team dit aanpakt. Benieuwd naar haar verhaal? Lees meer.