Wethouder Van der Woude bezoekt het Integraal Ambulant Team - Integraal Ambulant Team (IAT)
15797
post-template-default,single,single-post,postid-15797,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,vss_responsive_adv,qode-theme-ver-9.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

01 Nov Wethouder Van der Woude bezoekt het Integraal Ambulant Team

Wethouder Van der Woude, Onderwijs, Jeugd en Integratie, verdiepte zich woensdagochtend in de jeugdhulp in Delft. Zij bracht een werkbezoek aan het Integraal Ambulant Team (IAT). Wethouder Hatte van der Woude: ‘Het is heel belangrijk dat kinderen en jongeren met ernstige problemen snel en goed worden opgevangen en geholpen zodat zij de hulp krijgen die ze nodig hebben. Het Integraal Ambulant Team is hiervoor heel waardevol.’

 

Integraal Ambulant Team

Op de locatie van GGZ Delfland sprak de wethouder met hulpverleners van de drie organisaties die samen het IAT vormen; Ipse de Bruggen, Jeugdformaat en GGZ Delfland. Ook ging zij in gesprek met een JIM (vrijwillige mentor uit het netwerk van de jongere).

Het IAT is er voor gezinnen die te maken hebben met uiteenlopende en complexe problemen. Zo kan het zijn dat de ouders een licht verstandelijke beperking hebben, schulden hebben en zich middenin een vechtscheiding bevinden, en het kind ADHD en problemen op school heeft. De oorzaak van de onveilige gezinssituatie kán enkelvoudig zijn, maar de ervaring leert dat een probleem zelden op zichzelf staat.